111 firme expozante, 16% prezență internațională și 14580 de vizitatori sunt cifrele celei de-a 31-a ediții a Târgului internațional de mobilă, echipamente și accesorii – BIFE-SIM.
Au fost 4 zile pline în care vizitatorii au putut achiziționa mobilier, echipamente și decorațiuni cu discounturi semnificative sau au putut participa la demonstrații în zona destinată utilajelor.
S-au prezentat roboti industriali, software performante si solutii integrate pentru trecerea la Industria 4.0.
În plus, vizitatorii, specialiști în domeniu sau public larg, au avut ocazia să participe la o serie de workshopuri gratuite despre realizarea aranjamentelor florale pentru decorul locuinței, programe de arhitectură și reguli de bază în proiectarea de mobilier.
Dintre produsele lansate în România la BIFE-SIM 2022 enumerăm:
iX Scout, un nou modul imos ce funcționează ca un asistent digital. iX Scout este un serviciu cloud care facilitează comunicarea și procesele de prelucrare a comenzilor. iX Scout afișează toate datele de proiectare și informațiile de fabricație pentru o comandă online în browser. Astfel, documentele tipărite nu mai sunt necesare, comunicarea și schimbul de informații între departamente devenind mult mai ușoare.
iX Scout nu numai că structurează și accelerează schimbul de informații, dar oferă, în orice moment, fiecărui angajat, exact informațiile de care are nevoie pentru etapa sa de lucru. Astfel, comenzile pot fi procesate mai eficient și mai sigur.
Noua versiune a produsului 3D ALL dezvoltat Tesagon. Biblioteca de corpuri de mobilier configurabile a fost mărită, acum fiind disponibile în 3D ALL standard corpuri pentru livinguri, dressinguri și corpuri de mic mobilier. De asemenea, pentru bucătării s-au adăugat corpuri cu mâner Gola. Poți consulta noua lista a corpurilor de mobilier 3D ALL standard aici. Tesagon face toate eforturile să le ofere utilizatorilor de imos un produs complet, care să contribuie la creșterea eficienței și minimizarea costurilor în fabricile de mobilă.
Noul sistem pentru sertare MERIVOBOX de la Blum. Acesta se diferențiază de alte sisteme de sertare prin diversitate, design și funcționalitate.
Printr-o șină de corp pe care se pot așeza sertare în funcție de preferințe, Bloom reduce complexitatea și, în același timp, stimulează diversitatea.
Aspectul caracteristic cu linii clare, precum și limbajul unic al formelor fac ca MERIVOBOX să fie inconfundabil. Linia de accent distinctivă asigură o refracție fascinantă a luminii pe laterala sertarului.
Noua construcție în formă de L a șinei de corp face ca MERIVOBOX să fie extraordinar de stabil, chiar și când este foarte încărcat. Datorită conceptului uniform al platformei, orice variantă a MERIVOBOX poate fi implementată rapid și simplu.
Cadro, noul sistem de rame din aluminiu pentru mobilier de la Hettich. Cadro este elegant, slim și are o gamă extinsă de accesorii. Poate fi folosit pentru mobilier deschis sau închis, montat pe perete sau pe podea, de sine stătător sau integrat în mobilierul existent.
În cea de-a doua zi de expoziție au fost jurizate de către Comisia de Jurizare a CNDM proiectele participante la Consursul Național de Design de Mobilier, etapa PROTOTIP. Toate lucrările au fost expuse într-un stand special amenajat în Pavilionul B2.
Câștigătorii desemnați în acest an sunt:
Premiul 1 – «SPINNING LOLLYPOP» creat de Mihnea Molnar-Varlam, câștigător al premiului I și în etapa de CREAȚIE a ediției 2022
Premiul 2 – «Noptiera Embrace» creată de Oana Elena Albu, câștigătoare a premiului I în etapa de CREAȚIE a ediției 2020
Premiul 3 – «PI-eces – Wood Stool & Chairs» create de Vlad Alexandru Oană, ce a câștigat anul acesta și o mențiune în etapa de CREAȚIE.
Evenimentul din acest an a fost unul de succes, iar numărul crescut de vizitatori și agitația din timpul celor 4 zile de expoziție au arătat că astfel de evenimente au revenit la normal, după o lungă pandemie care ne-a afectat, mai mult sau mai puțin, pe toți.