Realitatea virtuală în prezentarea proiectelor de mobilier

Scris pe 13th ian. 2023

Capture

Te-ai gândit vreodată cum ai putea atrage viitori clienți oferindu-le experiențe “altfel”? 

În acest articol îți voi povesti despre prezentările virtuale imersive și despre cum le poți folosi pentru a-ți susține vânzările și a îmbunătăți experiența de cumparare a clienților tăi.

Realitatea virtuală

Redarea virtuală 3D este, cu certitudine, o poartă către success în domeniul designului interior și, de când a fost introdusă pe piață, s-a impus ca un trend în majoritatea țărilor din Europa. Astfel, dezvoltatori imobiliari își plimbă virtual clienții prin imobile încă neconstruite, designeri de interior își prezintă proiectele prin experiențe imersive care imită cât se poate de fidel realitatea, iar companiile își prezintă produsele prin modele 3D ce permit clientului să le personalizeze în funcție de preferințe și să studieze toate detaliile din orice unghi înainte de a face o achiziție.

Astfel putem spune că realitatea virtuală a deschis noi posibilități în ceea ce privește comercializarea produselor și prezentarea firmelor pe piață. 

Inovația este esențială pentru a progresa în industria producătoare de mobilier, fie că este vorba de metode de prezentare inovatoare sau de integrarea tehnologiilor digitale în componentele de mobilier. Acest lucru este necesar pentru a rămâne competitiv și a-ți îmbunătăți oferta, la fel ca în orice alt domeniu.

Domeniul mobilei la comandă este extrem de diversificat, iar clienții se pot pierde printre ofertele disponibile. Totodată, pretențiile clienților față de calitatea mobilierului comandat – atât din punct de vedere al materialelor folosite cât și al serviciilor oferite, sunt din ce în ce mai mari. Așadar, experiența de cumpărare pe care o are clientul atunci când achiziționează un produs sau serviciu este extrem de importantă și, de cele mai multe ori, face diferența.

Prezentarile virtuale imersive permit deplasarea în spațiul virtual ca într-un joc video. În acest tip de prezentări randarea se face în timp real. Astfel nu există elemente distorsionate și conținutul poate fi examinat din orice unghi, utilizatorul având o percepție corectă asupra volumelor și spațiului. Prezentării i se pot adăuga componente dinamice, cum ar fi posibilitatea schimbării texturilor în timp real, linkuri externe, elemente video și audio. 

Cu ajutorul realității virtuale poți prezenta piese de mobilier independente, le poți integra într-un spațiu cu un concept predefinit sau, de ce nu, într-un showroom virtual. 

Group 1
Capture1

Cel mai ușor de utilizat sunt prezentările care rulează direct în browser. Acestea se integrează rapid în website și oferă acces necondiționat și nelimitat de pe orice dispozitiv cu sistem de operare Windows, IOS sau Android. Astfel, cu ajutorul unui simplu link, proiectele tale pot fi transmise oricărui pontențial client, oriunde s-ar afla acesta. Simplu, rapid și de mare efect, în special atunci când sunt vizualizate cu ajutorul unei căști VR.

Iată deci beneficiile pe care ți le poate aduce utilizarea realității virtuale în prezentarea proiectelor de mobilier:

Beneficiile utilizării realității virtuale în prezentarea proiectelor de mobilier

Experiență imersivă: Realitatea virtuală permite clienților să exploreze mobilierul din toate unghiurile și să facă schimbări înainte de a face o achiziție.

Amenajare interioară: Poate fi utilizată pentru a prezenta proiecte de amenajare interioară, permițând clienților să vadă cum ar arăta mobilierul într-un spațiu specific.

Reducerea costurilor: Utilizarea realității virtuale poate reduce costurile asociate cu crearea de modele fizice sau cu întreținerea unor showroom-uri.

Personalizare: Clienții pot personaliza mobilierul în funcție de preferințele lor, fără a fi nevoie să aștepte pentru a vedea rezultatul final.

Accesibilitate: Realitatea virtuală permite accesul la produse și servicii de la distanță, ceea ce este benefic pentru clienții care nu se află în apropierea unui showroom sau magazin.

Design: Realitatea virtuală poate fi utilizată pentru a crea modele de mobilier și a experimenta cu diferite design-uri, fără a fi nevoie să se facă investiții costisitoare în prototipuri fizice.

Realitatea virtuală poate fi, deci, un instrument valoros pentru a îmbunătăți procesul de cumpărare a mobilierului și oferă o serie de avantaje pentru clienți și afaceri.

Postări Recente

iwerp

Categorii

Taguri

3D ALL Business CAD Configurator Mobilier proiectare asistata de calculator