Granturi digitalizare IMM

Scris pe 08th feb. 2023

granturi

UPDATE 10 februarie (conform corrigendum nr. 3 la ghidul specific pentru apelul de proiecte publicat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pe 9 februarie):

Anul de referință se modifică din 2021 în 2022, solicitanții urmând a reface toate calculele privind punctajul pornind de la indicatorii financiari obținuți în anul fiscal 2022.


Așa cum scriam într-un articol precedent, automatizarea și digitalizarea au devenit o necesitate în majoritatea domeniilor și, cu precădere, în industriile producătoare. Tehnologia avansează rapid iar competitivitatea este determinată, în cele mai multe cazuri, de creșterea productivității.

Pentru a sprijini IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de coordonator de reforme și investiții, a lansat apelul competitiv Digitalizarea IMM-urilor, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Prin acest apel se acordă granturi de până la 100.000 de euro, dintr-un buget total de 350 de milioane euro.

Ghidul a fost lansat pe 15 decembrie 2022, iar proiectele se vor putea depune în perioada 15.02.2023 – 30.06.2023, prin platforma disponibilă la https://proiecte.pnrr.gov.ro

Iată mai jos câteva dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în calcul dacă decizi să aplici pentru finanțare:  

Ești eligibil pentru Granturi digitalizare IMM dacă:

 • Ai obținut profit operațional în 2021
 • Nu ai avut activitatea suspendată sau întreruptă în 2022
 • Profitul operațional obținut în 2021 a fost mai mare decât cel obținut în 2020
 • Firma a fost înființată cel târziu la data de 31.12.2021

Câți bani poți să primești prin Granturi digitalizare IMM?

 • Microîntreprindere  – între 20.000 euro și 30.000 euro
 • Întreprindere mică – între 20.000 euro și 50.000 euro
 • Întreprindere mijlocie – între 20.000 euro și 100.000 euro

Valoarea asistenței financiare nerambursabile reprezintă 90% din totalul cheltuielilor eligibile. Restul de 10% reprezintă cofinanțare ce trebuie asigurată din surse proprii, de către beneficiari.

Ce poți finanța prin Granturi digitalizare IMM?

 • Consultanță inițială pentru analiza și identificarea nevoilor de digitalizare
 • Dezvoltarea și / sau adaptarea aplicațiilor software / licențelor pentru automatizarea proceselor de vânzare și producție
 • Baze de date pentru activitatea de producție
 • Achiziții de hardware (stații de lucru fixe / mobile, servere)
 • Dezvoltarea de web-site-uri pentru prezentare sau magazine on-line
 • Servicii de tip cloud și IoT (exemplu soluții ERP / CRM)
 • Training, cursuri pentru instruirea personalului

Ce îți putem oferi noi?

 • Pachete de licențe software integrate pentru producția de mobilier (proiectare, ofertare, debitare, căntuire, CNC)
 • Baze de date standard de corpuri de mobilier parametrizabile (peste 150 de modele), materiale și accesorii, și un configurator grafic ușor de folosit 
 • Dezvoltare de baze de date de corpuri de mobilier conform specificațiilor tale (*exclusiv imos)
 • Soluții cloud ERP / CRM dezvoltate pentru producătorii de mobilier 
 • Dezvoltare de web-site-uri pentru prezentare sau magazine on-line
 • Suport în implementarea soluțiilor alese

Deși ghidul pentru Granturi digitalizare IMM specifică faptul că toate proiectele ce obțin peste 50 de puncte au șanse la finanțare, apelul este unul competitiv și finanțările se vor face în ordine descrescătoare a punctajului obținut. Este, deci, foarte important să obții un punctaj cât mai mare. Așadar îți recomandăm să apelezi la un consultant specializat pentru scrierea și depunerea priectului.

Și pentru că de-a lungul timpului am susținut digitalizarea industriei de mobilier creând produse personalizate pentru aceasta, vrem să îți fim alături și acum. Pentru a minimiza riscurile tale financiare în cazul în care decizi să apelezi la un consultant și proiectul tău nu este finanțat, am negociat un parteneriat cu o firmă de consultanță prin care tu achiți doar 700 euro pentru scrierea și depunerea proiectului; vei achita diferența până la 10% (din valoarea finanțată) numai în cazul în care proiectul tău este finanțat. 

Oferta este destinată producătorilor de mobilier și prestatorilor de servicii exclusiv pentru proiecte ce conțin achiziția aplicațiilor software/licențelor 3D ALL, imos sau iWERP și echipamente IT.

Hai să stăm de vorbă despre eligibilitatea firmei tale și suma maximă pe care o poți obține prin Granturi digitalizare IMM. Această discuție nu implică niciun cost din partea ta.

Postări Recente

 • imos iX Mastery – Sfaturi pentru poziționarea articolelor într-o comandă
  În acest articol vom vorbi despre modalitățile de poziționare a articolelor într-o comandă în imos iX, folosindu-ne de corpurile existente în Article Center sau în Catalogul 3D ALL. Înainte de a începe, trebuie să știi faptul că imos utilizează o funcție numită “SNAP”, care are rolul de a poziționa automat articolele la perete sau lângă ... Citește mai mult
 • Optimizări imos prin iX 2021
  În octombrie 2021, s-a lansat noua versiune imos iX 2021 care aduce optimizări și îmbunătățiri semnificative versiunii iX 2019. Vom analiza în acest articol ce aduce nou imos iX 2021 softurilor iX CAD, PLAN și CAM. Optimizări imos CAD prin iX versiunea 2021 (vezi video de prezentare) iX CAD oferă și mai mult confort și ... Citește mai mult
 • Fabricarea asistată de calculator (CAM) în producția de mobilă
  Dacă în articolul precedent am vorbit despre beneficiile proiectării asistate de calculator, în articolul de astăzi vom vorbi despre sisteme CAM (fabricare asistată de calculator). Acestea sunt utilizate în procesele de producție a mobilei pentru automatizarea completă a fabricii. Metodele tradiționale de fabricație se bazează pe ingineri pentru a programa utilajele utilizate în procesul de ... Citește mai mult
iwerp

Categorii

Taguri

3D ALL Business CAD Configurator Mobilier proiectare asistata de calculator