Cum a fost la BIFE-SIM 2023

Scris pe 06th Oct 2023

Web 1920 – 3

În perioada 21-24 septembrie 2023, Centrul Expozițional ROMEXPO a găzduit BIFE-SIM 2023 – Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii, un eveniment de prim rang pentru industria de mobilier din România. Numărul total de vizitatori a ajuns la cifra de 14.767, în cele 4 zile de expoziție. Profesioniști sau public larg au venit la expoziție pentru a descoperi cele mai recente tendințe din domeniu, pentru a se inspira și pentru a profita de ofertele expozanților.

Web 1920 – 2 1

BIFE-SIM este cel mai important eveniment din domeniu din România și este o oportunitate importantă pentru profesioniștii din industrie de a se întâlni, de a se informa și de a face afaceri. La această ediție, au participat 100 de companii din industrie, ocupând o suprafață expozițională de peste 10.800 de metri pătrați. BIFE-SIM 2023 a înregistrat, de asemenea, un nivel de internaționalizare de 18%.

La BIFE-SIM 2023, vizitatorii au putut descoperi o gamă largă de produse și servicii, inclusiv:

* Utilaje și echipamente de ultimă generație, care să ofere o producție eficientă și de calitate

* Produse pentru digitalizare care eficientizează întreaga activitate a producătorilor de mobilier 

* Sisteme pentru mobilier care economisesc spațiu și piese de mobilier moderne, care îmbină funcționalitatea cu designul

* Materiale pentru design interior care îmbină frumusețea cu durabilitatea sau care aduc un plus de confort și relaxare

* Culori în trend, care să le inspire în proiectele de design interior și obiecte de decor care să creeze o atmosferă elegantă și personală

Profesioniștii din industria mobilei au avut parte de o varietate de oportunități de informare și achiziție la BIFE-SIM 2023.

Felder Group a deținut cel mai mare spațiu expozițional în care a expus peste 40 de utilaje și soluții de automatizare a fluxului de producție pentru lemn, PAL, MDF sau alte materiale. Aceștia și-au întâmpinat vizitatorii cu oferte speciale la utilaje și scule de mână.

Wood-Mizer a prezentat echipamente pentru prelucrarea lemnului, printre care noua mașină de rindeluit MP280 și noul fierăstrău circular cu masă mobilă MS750

ALWO, liderii în industria exhaustării și a echipamentelor de filtrare a aerului au prezentat în cadrul BIFE-SIM 2023 instalații profesionale de exhaustare produse în România, soluții complete potrivite pentru orice industrie.

Web 1920 – 1

Industria mobilei are nevoie de soluții digitale pentru a fi mai eficientă, mai profitabilă și mai competitivă. Prin urmare, Tesagon, o companie românească de soluții software, a prezentat la BIFE-SIM 2023 două produse dezvoltate special pentru producătorii de mobilier:

  • 3D ALL, program proiectare mobilă cu bibliotecă de corpuri de mobilier configurabile, care permite producătorilor să creeze rapid și ușor proiecte de mobilier personalizate. În cadrul BIFE-SIM 2023 Tesagon a lansat versiunea 1.3.3 a programului de proiectare 3D ALL.
  • iWERP, un sistem ERP pentru producătorii de mobilă, care integrează toate procesele de afaceri într-o singură platformă.
Web 1920 – 3

Tesagon este o companie extrem de implicată în această industrie, motiv pentru care, în ultimul an, a co-finanțat construcția Centrului de Excelență pentru Mobilă – CEM, un proiect ambițios care se implementează la Cluj și care va fi finalizat la sfârșitul anului 2023.  

Și în acest an, la BIFE-SIM au fost expuse lucrările realizate pentru Concursul Național de Design de Mobilier, care a ajuns la cea de-a XX-a ediție.

Web 1920 – 4

Și în acest an vizitatorii au putut vedea lucruri interesante dar, după 4 zile de participare la BIFE-SIM 2023, am constatat cu îngrijorare că suprafața expozițională, numărul de expozanți și vizitatori au scăzut semnificativ față de edițiile anterioare. Acest lucru ridică o serie de întrebări:

Va mai fi BIFE-SIM un eveniment de referință pentru industria mobilei din România?

Oare interesul pentru astfel de evenimente a scăzut sau a fost direcționat în altă parte?

Aceste întrebări ar trebui să fie adresate în primul rând de către organizatorii târgului, care trebuie să găsească soluții pentru a-l readuce la gloria de altădată.

Recent Posts

iwerp

Categories

Tags

3D ALL Business CAD Furniture Configurator computer-aided design